Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Valeriana proprietăți

Valeriana este o plantă medicinală care este folosită pentru a scăpa de insomnie și stări de anxietate, pentru a calma nervii. În scopuri medicale este recomandat să folosiți rădăcina. Din această rădăcină, faceți tincturi cu alcool, extrase în tablete sau capsule. Rădăcina uscată a valerianei se poate prepara și bea ca ceai. Adesea se adaugă împreună cu alte ierburi care au un efect calmant - Talpa gâştii, păducel, hamei, Melissa.

Valeriana proprietati medicinale

Au fost efectuate studii clinice ale preparatelor ce conțin Valeriană pentru problemele legate de insomnii. Rezultatele lor au fost contradictorii. Detalii despre ele sunt prezentate mai jos. Mulți oameni iau Valeriana pentru hipertensiune arterială și boli cardiovasculare cauzate de stres. Din păcate, în astfel de cazuri, remediile pe bază de plante și rețete populare nu ajută. Pentru a evita atacul de cord și accidentul vascular cerebral, este necesar un tratament mai serios.

Preparatele ce conțin Valeriană sunt adesea folosite pentru dureri de cap, tulburări digestive, oboseală cronică, tulburare de deficit de atenție și hiper-activitate la copii. Femeile le iau în sindromul pre-menstrual și simptomele neplăcute ale menopauzei. Toate problemele de sănătate enumerate nu sunt indicații oficiale pentru utilizarea Valerianei. Eficacitatea acestei plante medicinale este dovedită numai contra stării de anxietate și insomnii.

Produse recomandate ce contin Valeriana
pax forte vision

Pax+ forte

Pax+ forte este un complex antistres foarte puternic, protejînd fiecare celulă de efectele distructive ale stresului. Pax+ Forte ajuta organismul sa raspunda in mod adecvat acestor stari de stres.

Pax+ forte

passilat vision

Passilat

Passilat este recomandat ca un remediu calmant în caz de tulburări funcționale cronice ale sistemului nervos, nevroze sau dureri cardiace, distonie vegetativo-vasculara. Restabilește funcțiile sistemului nervos și normalizează ritmul cardiac. Calmeaza, amelioreaza tensiunea nervoasă și tonifiaza simultan muschiului inimii, imbunatatind astfel circulatia coronariana. Are o actiune sedativa si previne defalcările nervoase. Nu produce o acțiune supresiva asupra sistemului nervos, nici reacții incete. Passilat este recomandat ca o sursă suplimentară de vitamina В1, В6, В12, și o sursă de flavonoide.

Passilat

Valeriana: instrucțiuni de utilizare

Acțiune farmacologică
Preparatele ce conțin Valeriană calmează sistemul nervos, reduc excitabilitatea acestuia, facilitează apariția somnului natural. De asemenea, ele au un efect coleretic, cresc activitatea secretorie a tractului gastrointestinal.
Indicații pentru utilizare
Tulburări de somn cauzate de supraexcitație. Dureri de cap, migrene. Nervozitate, hipocondrie. Rețineți că în caz de hipertensiune și boli cardiovasculare nu este indicat pentru utilizarea valeriana.
Doze
Rădăcină uscată se fierbe și se bea ca ceai - 1,5-3 grame. Tinctura de alcool - 1-2 lingurițe. Extract uscat în tablete sau capsule - 400-800 mg pe zi. Utilizați preparate ce conțin valeriană în doza indicată în instrucțiunile de utilizare.
Efecte secundare
Efectele secundare ale sedativelor din plante - sunt mai moi decât medicamentele "chimice". Cu toate acestea, sunt posibile reacții alergice, letargie, somnolență. Unii oameni au reacții paradoxale - excitabilitatea și anxietatea se ridică, dar nu coboară, cum era de așteptat.
Contraindicații
Reacții alergice la substanțele care fac parte din preparatul pe bază de plante. Copii sub 3 ani - siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite. Lucru care necesită o concentrare sporită de atenție. Dacă suferiți de o boală hepatică, fiți atenți, discutați cu medicul dumneavoastră.
Sarcina și alăptarea
Siguranța în timpul sarcinii nu este stabilită. Nu se știe în ce concentrație se distribuie substanțele active cu laptele matern și cum afectează copilul. De aceea, în timpul sarcinii și alăptării, nu luați comprimate de valeriană din proprie inițiativă, dar numai conform indicațiilor medicului dumneavoastră. Nu folosiți tincturi alcoolice.
Interacțiunile medicamentoase
Tabletele și tinctura de valeriană pot provoca probleme dacă le luați împreună cu somnifere și medicamente calmante, antidepresive. De asemenea, acestea pot încetini excreția altor medicamente care sunt defalcate de enzima CYP3A4. Discutați acest lucru cu medicul dumneavoastră. De regulă, este posibilă combinarea remediilor pe bază de plante cu medicamente împotriva hipertensiunii și a bolilor cardiovasculare.
Instrucțiuni speciale
Nu luați comprimate sau tinctură de valeriană mai mult de o lună consecutiv, fără a discuta cu un medic. Aveți grijă când conduceți vehicule. Dacă simțiți somnolență, opriți imediat. Nu este de dorit să beți alcool pe fundalul tratamentului cu preparate din valeriană. Contra hipertensiunei arteriale și boli cardiovasculare, comprimatele și tinctura din această plantă, precum și orice alte plante medicinale sunt practic inutile.
Anxietate

Tinctura și comprimatele din valeriană au un efect sedativ ușor și ajută la anxietate. În 2002, rezultatele unui studiului cum reacționează la stresul persoanelor sănătoase sub acțiunea preparatelor ce conțin Valeriană. Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri. Jumătate din ei au luat un supliment din plante, iar a doua jumătate a luat un placebo. Toți participanții au fost supuși aceluiași stres la laborator. Cei care au luat valeriană, în timpul unei situații stresante, pulsul era mult mai mic se erau mai calmi față de ceilalți.

Medicamentele combinate pe bază de plante pot fi utile persoanelor care suferă de anxietate pe fundalul depresiei. Este recomandabil ca acești pacienți să ia tinctură sau comprimate din valeriană împreună cu sunătoare. Este important ca extractul de valeriană să nu provoace efecte secundare grave, spre deosebire de medicamentele "chimice" pe care companiile farmaceutice le reclamă ca un mijloc de anxietate. Dacă sunteți îngrijorat de somnolență în timpul zilei, apoi reduceți doza de pastile pe bază de plante pe care le luați noaptea.