Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Propolisul - proprietati curative

Propolisul are proprietăți curative unice și efect de întinerire

Propolisul - produs de albine, poate fi numit medicament magic natural.


Chiar și medicina modernă este gata să se aplece la genunchi înainte de această substanță unică, din moment ce natura a fost în măsură să creeze o formulă cu adevărat unică. Însuși cuvântul este de origine latină și se traduce aproximativ ca "lipici de albine". Se formează o substanță cleioasă atunci cînd se amestecă enzimele digestive a albinelor și substanțele rășinoase ale plantelor.

Albinele folosesc propolisul pentru a proteja în mod activ intrarea în stup, și celelalte părți ale casei. De asemenea, cu ajutorul propolisului se dezinfecteză spațiul lor de viață. Ele se protejează cu propolisul de dăunători care intră în stup, prin îmbălsămarea acestora.

Despre proprietățile medicinale ale propolisului este cunoscut aproape de la începutul timpului. Substanța data este menționată in tratatele lui Avicenna. Și, în același timp, medicina continuă să găsească componente noi și mai active din propolis. Astăzi, în această substanță sînt identificate aproximativ 200 de substanțe active. Inutil să mai spunem că gama de aplicații a propolisului în scopuri medicinale este mai mult decât largă.

Propolisul conține diferite substanțe - flavonoide, ele sunt fundamentul proprietăților curative ale acestei substanțe. Mai mult propolisul conține uleiuri esențiale, aminoacizi, zaharuri, vitamine si minerale. Lista este lungă. Este demn de remarcat faptul că în acesta se conține mod natural toate vitaminele și mineralele existente, aproximativ 20. Nu atât de mult timp în urmă în propolis aufost găsite elemente, cum ar fi antibiotice. De asemenea, este remarcat un conținut ridicat de enzime.

Este de asemenea important ca propolisul poate fi folosit în diferite moduri - soluții și perfuzii, care pot fi folosite extern și intern.Guma de propolis se folosește pentru comprese.La rece este solid, dar devine fluid atunci când este încălzit. Compoziția sa la temperatură ridicată nu se schimbă și nu dăunează.

Propolisul este folosit pentru combaterea unor game largi de microbi. Angina, otite, sinuzite, inflamarea membranelor mucoase și a altor leziuni virale pot fi tratate cu propolis. De asemenea, propolisul distruge diverse ciuperci. În acest scop, o tinctura de alcool si unguent cu adaos de diverse substanțe. Un alt fapt interesant este faptul că, cu ajutorul propolisului se poate scăpa de paraziții din organism.

Proprietățile Dermoplastice

Este cunoscut faptul ca propolisul are proprietati de regenerare, reface țesutul. Deci, acum, cu ajutorul acestui material sunt tratate răni, ulcere, degerături, arsuri. Propolisul este utilizat pentru tratarea gastritei și ale mucoasei gastro-intestinale.

Distrugerea toxinelor

Propolisul are un efect detoxifiant, prin urmare, este prescris în boli ale ficatului și diverse intoxificații. Interesant, această substanță este utilizată, chiar și pentru intoxicații de droguri și alcool.

Întărirea imunității

Propolisul - un imunomodulator puternic, funcționează la nivel celular. În plus, această substanță conține un spectru bogat de vitamine, astfel încât substanța este capabilă să restituie un deficit de aproape orice element din organism.

Proprietățile antivirale

Propolisul este capabil de a suprima activitatea virușilor si de a reduce numărul lor în organism.Ajută în bolile vasculare.Preparatele cu propolis sunt utilizate într-o varietate de boli vasculare – ca ateroscleroza și hipertensiunea. Propolisul este de asemenea folosit pentru hemoroizi si varice.

Proprietățile antioxidante

Astăzi, experții menționează propolisul în lista de substanțe care pot lupta celulele canceroase. Proprietățile antioxidante ale substanței sînt utilizate în produsele cosmetice, deoarece substanta are proprietăți anti-îmbătrânire.

Propolisul este, de asemenea, unic prin faptul că nu are practic contraindicații. Este imposibil să-l folosească numai acele persoane care au alergie la produsele albinelor. Însă, având în vedere concentrația ridicată a componentelor active în material, ar fi mai bine dacă preparatele pe bază de propolis și doza să fie indicate de un specialist.