Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Lavanda și proprietățile ei

Lavanda este folosită pentru tratamentul multor boli ale vaselor cerebrale și chiar ale creierului, elimină de asemenea senzațiile de oboseală, durerile de cap, amețeli și convulsii. Sporește producerea urinei, poate calma durerile de dinți, elimină lichidul fluid în exces în cazul hidropiziei.

Pentru tratamentul diferitor boli ale stomacului, în special îndepărtarea spasmelor si disconforului se folosește ceaiul din Lavandă. Pentru prepararea lui aveți nevoie de o cană de apă fiartă și o linguriță de flori de Lavandă. Se infuzează timp de 5 minute după care se strecoară printr-un tifon și se bea cîte 2 sau 3 căni pe zi.


Lavanda se mai folosește în caz de melancolii, isterii, neurastenii și iritabilități, insomnii, gripă și diferite boli infecțioase, gripă și diferite boli infectioase, dureri de cap, astm, bronșită, tuberculoză, tuse convulsivă, enterite, paraziti intestinali, flatulență, atonia a tractului gastro-intestinal, crampe și reumatism, paralizie, consecințe atonie, cistita, scrofula, amenoree, hipertensiune, febra, erupții cutanate, etc.

De exemplu dacă aveți o exemă uscată, tratamentul cu lavandă poate fi următorul:

Jumate de litru de ulei de măsline amestecați cu 25 grame de flori de Lavandă și lăsați la o baie în aburi cîteva ore, după care lăsați pe noapte să se infuzeze. Dimineață să treceți lichidul printr-un tifon și îl puteți aplica ca unguent. Unguentul trebuie folosit timp de 5-6 săptămâni.

La fel Lavanda în extern se folosește pentru tratamentul diferitor mușcături de insecte, animale și șerpi, contra căderii părului, acneei și exemelor.

Pentru tratamentul insomniei și altor boli ale sistemului nervos Lavanda se folosește în compoziția suplimentului Pax+ forte Vision, împreună cu plantele Melissa și Valeriana ce îi oferă lui Pax+ forte un efect maxim și garantat!

Lavanda este planta care conține aproximativ 1,2% de ulei esențial! care, la rândul său, conține taninuri, linalool și esterii lor cu acizi, compuși triterpenici și cumarine. Tulpinile și frunzele au o cantitate mică de ulei esential de lavanda, care conține borneol și geraniol.

Uleiul esențial extras din lavandă, este un medicament excelent. Acesta este folosit în cosmetică, parfumuri și multe alte domenii industriale. Proprietățile medicinale permit uleiului să elimine vânătăile, contuziile, arsuri. Tulpinile și frunzele de lavanda sunt utilizate în aromoterapie pentru scăldat.

Luând în considerare efectul calmant al Lavandei Vision folosește extractul din această plantă contra neurasteniei, nervozității, insomniei, erupțiilor cutanate, melancolie asociată cu sentimente nervoase, oboseală excesivă și slăbiciune, împreună cu reducerea tensiunii arteriale.

Pax+ forte este preparatul ideal dacă doriți să primiți cantitatea maxima de substanțe active din Lavandă