Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Ginseng siberian - proprietati medicinale

Ginsengul Siberian ( Eleutherococcus ) este o plantă medicinală pe care oamenii chinezi și siberienii o folosesc în mod tradițional pentru a întări imunitatea, a crește energia și rezistența la stresul fizic și psihologic. Principalele părți medicinale ale plantei sunt rădăcinile și rizomii, din care se prepară infuzii, extracte în tablete și în alimentație.

Tufe imense de Ginseng siberian (Eleutherococcus) pot fi găsite în văi, pe pantele munților și pădurile din Orientul Îndepărtat, deoarece această plantă crește abundent în China, Coreea și Japonia. În țările estice, a fost folosita încă din cele mai vechi timpuri ca o sursă de energie și vitalitate. Ginseng siberian este un stimulent vechi, care se bucură de o mare popularitate în China, în Europa a început să fie aplicat abea la începutul anilor 60. Oamenii de știință au arătat ca Ginseng-ul siberian - este un mare adaptogen natural care poate oferi un efect larg asupra organismului. Anume în acea perioada sa decis să se producă medicamente cu extract de ginseng siberian.

Ginseng Siberian

Ginseng siberian - instrucțiuni de utilizare

Acțiune farmacologică
Tinctura și comprimatele din ginseng siberian reduc oboseala, dau energie, au un efect adaptogenic, stimulează sistemul nervos central, măresc imunitatea. Restabilește și îmbunătățește performanțele fizice și mentale, sunt o sursă de vitamine și antioxidanți.
Indicații pentru utilizare
Oboseală fizică și psihică. Recuperarea dupa o boala severa. Hipotensiunea arterială (tensiune arterială scăzută).
Dozare
Rădăcini și rizomi uscați - 2-4 grame pe zi. Tinctura 1: 5 - 10-20 ml. Extract lichid 1: 1 - 2-4 ml. Extras în tablete sau capsule - 100-200 mg. Luați ginseng în doza indicată în instrucțiunile de utilizare. Doza zilnică trebuie împărțită în 1-3 doze. Este mai bine să luați cu alimente sau după masă, dar nu pe stomacul gol.
Efecte secundare
Posibile insomnii sau somnolență, letargie, precum și dureri de cap, creșterea tensiunii arteriale, palpitații, nervozitate, greață, sângerări nazale. Reacțiile adverse apar rareori, dacă nu se depășește doza recomandată.
Contraindicații
Alergia la ginseng sau alte substanțe care alcătuiesc medicamentele. În caz de hipertensiune arterială și boli cardiovasculare - luați cu prudență. În caz de artrită reumatoidă, lupus eritematos, alte boli autoimune, schizofrenie, psihoză mani-depresivă - este mai bine să nu utilizați
Sarcina și alăptarea
În 1981 și 1986, s-au publicat rezultatele studiilor, în care ginseng-ul siberian a fost administrat de peste 2000 de femei însărcinate. Acest agent nu a avut efect teratogen. Cu toate acestea, în prezent, sarcina și perioada de alăptare sunt considerate contraindicații pentru a lua ginseng.
Interacțiunile medicamentoase
Posibile interacțiuni negative cu următoarele medicamente: anticoagulante, corticosteroizi, digoxină, litiu, imunosupresoare, sedative, comprimate din diabet. Discutați cu medicul despre aceasta.
Instrucțiuni speciale
Nu luați ginseng siberian mai mult de 2-3 luni la rând. Faceți o pauză între cursuri de cel puțin 10-14 zile. Dacă simptomele care vă sunt în cauză nu dispar în decurs de 2 săptămâni, consultați un medic.

Produse recomandate care conțin Ginseng siberian

Chromvital+

Chromevital+ Vision

Chromevital Vision ridică tonusul vital, fortifică sistemul muscular, are acţiune calmantă asupra sistemului nervos, elimină colesterolul din sânge, reduce morbiditatea cardiovasculară, sporeşte potenţa sexuala, măreşte rezistenţa la infecţii. Ameliorează starea generală a organismului, conferă robusteţe corpului, normalizeaza somnul. Consumul zilnic de Chromevital+ din primele zile va creste capacitatea de lucru si va poate ajuta sa faceti fata oboselii cronice.

Chromevital+

Proprietăți utile ale Ginseng-ului siberian (Eleutherococcus)

Este bogata în vitaminele E, D, A, C, glicozide B1 și B, acizi grași și uleiuri esențiale, rășini, glucoză, minerale, antocianine și gume. Frunzele de Ginseng siberian conțin flavonoide, alcaloizi, acid oleic, beta-caroten, o mulțime de vitamine și microelemente. Cu toate acestea, substanța cea mai valoroasă, care face parte din Ginsengul siberian sunt eleuterozizii care pot fi găsiți doar în această plantă.

Are un puternic efect stimulator și tonic. Îmbunătățește eficiența, starea generala de sănătate și funcționarea creierului. Prin urmare, întrebuințarea de ginseng ajută să faceți față stresului fizic și mental excesiv, este un energizant și îmbunătățește vitalitatea. Efectul puternic adaptogen al Ginsengului Siberian permite să îl folosim ca o soluție pentru a spori rezistența organismului la factorii externi și diferiți viruși. De asemenea, este utilizat ca agent anti-toxic si radioprotector. Preparatele din această plantă sunt imuno-modulatoare bune, astfel încât acestea sunt recomandate să se ia pentru prevenirea gripei și a altor boli infecțioase. Planta modifică nivelurile de hormoni, ajută la reducerea simptomelor menopauzei, ciclului menstrual, stabilește și îmbunătățește capacitatea unei femei de a rămâne însărcinată. De asemenea are un efect benefic asupra sănătății barbatilor, crește potența și activitatea sexuală.

Eleuterozizii îmbunătățesc permeabilitatea glucozei prin membrana celulară, aceasta ajută la reducerea cantității de zahăr din sânge. De asemenea, este foarte util pentru formele inițiale ale aterosclerozei, oboseală și tulburări mentale. Ginsengul Siberian poate exercita un efect antitumoral și normaliza funcționarea sistemului cardiovascular, reduce inflamarea membranelor mucoase ale vezicii biliare și intestine, crește nivelul hemoglobinei de aceea este recomandat celor ce suferă de anemie.

Ginseng-ul crește nu numai stabilitatea fizică, ci și psihologică. Acest remediu îmbunătățește concentrarea atenției, reduce oboseala creierului. Oamenii care întrebuințează își îmbunătățesc rezultatele în competițiile sportive și rezolvă problemele mentale. Tinctura de ginseng a fost prescrisă la pacienții oncologici din instituțiile medicale pentru a reduce efectele secundare ale chimioterapiei.

Îmbunătățirea performanțelor creierului

Tinctura și comprimatele din ginseng afectează pozitiv activitatea creierului. Acest remediu pe bază de plante vă permite să vă concentrați mai mult atenția, să vă recuperați mai repede după stresul mental și să vă îmbunătățiți auzul și vederea. Eficacitatea sa este confirmată de studiile din anii 1970-80, cu participarea piloților sovietici, a inginerilor de aviație, a mecanicilor de cale ferată și a specialiștilor din alte profesii extreme. Întrebuințarea ginseng-ului a îmbunătățit rezultatele testelor de atenție și viteză de reacție.

Ginseng siberian pentru imunitate

Ginseng este util pentru imunitate. Se presupune că substanțele biologic active care sunt conținute în rădăcinile acestei plante stimulează activarea limfocitelor T. Este un inductor eficient al gamma-interferonului, un imuno-modulator și un agent antiviral. După cum se știe, stresul fizic și psihologic suprimă activitatea sistemului imunitar. Aportul preparatului din plantă reduce efectul negativ al stresului.

Întrebări frecvente și răspunsuri la acestea

Este posibil să se dea Ginseng siberian unui copil să se adapteze la supraîncărcarea în școală?

Este puțin probabil ca remedii pe bază de plante să vă ajute într-adevăr cu această problemă. Este mai bine să reduceți volumul de muncă dacă copilul nu este tolerant. Aveți nevoie, în primul rând, de un copil sănătos și apoi de succesul acestuia în școală.

Este posibil de luat ginseng în diabet zaharat?

Ginseng-ul teoretic poate spori acțiunea insulinei și a comprimatelor din diabet. În primele zile, monitorizați cu atenție zahărul din sânge - verificați dacă nu există nici o hipoglicemie. În practică, acest lucru este puțin probabil. Nu vă așteptați să vindecați diabetul de tip 1 sau de tip 2 cu orice remedii pe bază de plante.

Este compatibil ginseng-ul și pilule contraceptive?

Nu există date exacte despre acest lucru. Este puțin probabil ca ginseng să scadă eficacitatea contraceptivelor orale. Dar pentru a garanta că eficacitatea pilulelor contraceptive nu va scădea, nimeni nu poate.

Cum să procedez dacă ginseng nu ajută suficient contra la hipotensiune și oboselii cronice?

Pe lângă ginseng, încercați mai multe vitamine ca B5 și B12, precum și acetil-L-carnitină, L-carnitină comună, coenzima Q10, magneziu-B6, vitamine antioxidante, probiotice, acizii grași Omega-3. Suplimentele de mai sus sunt enumerate în ordinea descrescătoare a importanței.

Constatări

După ce ați citit articolul, a-ți aflat cât de util este Ginseng siberian pentru imunitate și ca adaptogen. Sunt descrise indicații privind utilizarea acestei plante, câteva contraindicații și posibile efecte secundare. Mulți oameni se întreabă dacă planta este potrivită pentru copii, dacă este posibil să se ia picături sau tinctură la femeile însărcinate. Articolul prezintă informații despre studiile disponibile astăzi, care s-au desfășurat în URSS în anii 1960 și 1970. Pe baza acestor date, puteți decide dacă merită să dați această plantă unui copil, sau luând-o în timpul sarcinii.

Oamenii de știință au atras atenția asupra unei plante siberiene cu rădăcini de culoare maro închisă, când căutau un substitut ieftin pentru ginseng. Specialiștii care au descris ginseng siberian au și studiat proprietățile sale utile. În prezent, acest nume este recomandat să fie folosit, deoarece ginseng siberian conține alte substanțe biologic active, și nu cele care sunt în ginseng obișnuit. Ambele plante au concentrația maximă de nutrienți în rădăcinile și rizomii din care se fac tincturile și extractele. Ginseng-ul siberian este mai accesibil decât ginsengul, dar mai puțin studiat și probabil, mai slab în eficiență.