Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Detoxifierea organismului, metode de detoxifiere

Detoxificarea organismului este procesul de purificarea al organismului de substanțe otrăvitoare. Mai întâi de toate, trebuie să eliminați sursa de poluare și apoi să stimulați curățarea toxinelor care au reușit să intre în interior. Principalul rol în detoxifiere îl joacă ficatul, în special enzimele sale, care formează sistemul citocromului P450. De asemenea, substanțele toxice sunt eliberate prin rinichi, intestine și piele. Multe diete și suplimente nutriționale care vizează detoxifierea sunt doar bătăi de cap. Dar sunt unele modalități îmbunătățesc cu adevărat starea de sănătate a organismului.

Detoxifierea organismului poate fi utilă în cazul:

 • hipertensiune severa care nu poate fi tratata cu medicamente;
 • boli cardiovasculare;
 • autismul;
 • tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție la copii;

Detoxifierea organismului

În acest articol, noțiunea de detoxifiere înseamnă îndepărtarea metalelor grele, a altor deșeuri industriale, a îngrășămintelor agricole și a substanțelor chimice de uz casnic din organism. Detoxificarea alcoolică și tratamentul efectelor secundare acute de la medicamente nu sunt descrise. Deoarece acestea sunt cazuri care necesită îngrijiri medicale urgente și trebuie să fie tratate de un medic. Chelarea - este o metodă care vă permite să eliminați mercurul, plumbul și alte metale grele din organism. Este deosebit de util pentru persoanele care lucrează în producția periculoasă pentru sanatate. Chelarea detaliată este descrisă mai jos.

Ați observat că mulți oameni se interesează si au grija de mașina lor mai bine decât propriul lor corp? Ei vor acționa repede atunci când văd un semnal de avertizare pe tabloul de bord că este timpul să schimbați uleiul. În același timp, ei ignoră semnalele corpului lor că organismul trebuie să elimine deșeurile sau alte activități de întreținere. Haideti acum să verificăm dacă aveți nevoie de "întreținere" - detoxifiere a corpului.

Mai jos este o listă de întrebări. Dacă răspundeți pozitiv la cel puțin una dintre ele - acordați atenție informațiilor privind curățarea toxinelor.

 1. Simți că ai mai puțină sănătate și vivacitate decât alte persoane de vârsta ta?
 2. Ești îngrijorată de energie scăzută, de oboseală?
 3. Adesea aveți dificultăți de concentrare și capacitatea de a gândi clar?
 4. Te simți adesea deprimat?
 5. Aveți răceli mai des decât de 1-2 ori pe an?
 6. Pentru femei. Aveți sindrom premenstrual, boală de sân Mastoza Fibrochistică sau miom uterin?
 7. Se întâmplă să aveți dureri musculare fără un motiv evident?
 8. Mirosul din gură este neplacut sau scaunul este urit mirositor?

Dacă instalați un sistem pentru eliminarea toxinelor din organism, atunci toate simptomele enumerate mai sus vor fi slăbite sau oprite complet. Substanțele otrăvitoare din organism se acumulează treptat și în mod insidios, dăunează imperceptibil. În cazul în care organismul este contaminat și sistemul său de purificare este supraîncărcat, atunci persoana devine sensibilă chiar și la substanțe care nu sunt în mod normal toxice într-o situație obișnuită.

Metodele de detoxifiere a corpului oamenilor s-au dezvoltat și s-au îmbunătățit de sute de ani. În timpul nostru, încărcătura substanțelor otrăvitoare care intră în organism cu aer, apă și alimente este în continuă creștere. Devine evident că un sistem eficace de purificare a toxinelor este extrem de important pentru menținerea sănătății.

Încercați să reduceți încărcătura toxică, precum și să furnizați organismului substanțe nutritive protectoare. Din acest motiv, simptomele enervante enumerate mai sus vor slăbi sau vor dispărea în mod semnificativ. Acestea sunt semnale de avertizare, care sunt trimise de organism, epuizate de încărcătura de substanțe toxice acumulate. Dacă se ia masurile necesare la timp, problemele mici nu se vor transforma în boli grave. Veți crește șansele de a trăi mult timp, bucurându-vă de sănătate.

Ce sunt toxinele?

O toxină este orice substanță chimică care perturbă funcția celulară sau distruge structura acesteia. Unele toxine provoacă un rău minor, în timp ce altele sunt mortale. Mai jos vom lua în considerare următoarele categorii de substanțe toxice

 • metalele grele;
 • poluanți organici persistenți;
 • toxinele eliminate de microbi;
 • produsele formate in urma dezintegrarii proteinelor;

Principala metodă de detoxifiere - este îmbunătățirea funcției hepatice. Mediul inconjuratir in conditii moderne suprasolicita acest organ. Dacă ficatul încetează să mai facă față, atunci prea multe toxine circulă în sânge, ceea ce perturbă funcționarea diferitelor sisteme din organism. Ficatul, supraîncărcat cu toxine, trimite semnale alarmante - psoriazis, acnee, dureri de cap, boli inflamatorii și autoimune, oboseală cronică.

Produsele recomandate de noi pentru curățarea organismului și ficatului sunt:

Detox

Detox+ Vision

Produsul Detox+ Vision oferă 98% de randament și eficacitate! Detox+ Vision este recomandat pentru profilaxie dar și contra unei game întregi de boli

Detox+ Vision

Cupers Neo

Cupers Neo Vision

Stimulează sinteza și fluxul fierei, ii reduce vâscozitatea, prevenind formarea pietrelor. Consolidează de asemenea, membranele celulare ale celulelor hepatice și împiedică deteriorarea lor. Îmbunătățește digestia, reducând astfel sarcina ficatului.

Cupers Neo

Unele dintre miile de substanțe otrăvitoare care sunt conținute în corpul fiecărei persoane:

 • Metale grele - plumb, cadmiu, mercur, arsen și altele;
 • Hidrocarburi aromatice policiclice;
 • Compuși organici volatili;
 • Componentele ale fumului de tutun (mai mult de 500 de compuși chimici);
 • Ftalați;
 • Acrilamide;
 • Dioxine, furan, ignifuge, bifenili policlorurați;
 • Produse secundare de clorurare a apei;
 • Pesticide organofosfate;
 • Ierbicide;
 • Aerosoli de uz casnic împotriva insectelor;
 • Agenți de dezinfectare;

Mai jos sunt informațiile detaliate despre ele.

Metalele grele

Arsen, cadmiu, plumb, mercur, aluminiu și nichel - acestea sunt substanțe otrăvitoare, adesea numite metale grele, pentru a le distinge de minerale vitale de magneziu și calciu. Din punct de vedere chimic, aluminiul nu este un metal greu, dar este toxic pentru oameni. Metalele grele se acumulează în creier, rinichi, ficat, oase și alte țesuturi. Ele sunt în mod constant dăunătoare pentru sănătate. Persoana obișnuită acumulează în corpul său atât de multe elemente chimice periculoase încât nu este compatibilă cu o sănătatea bună.

Majoritatea metalelor grele care otrăvesc corpul uman ajung acolo ca urmare a emisiilor industriale. Uzinele și fabricile aruncă toxinele în atmosferă. Apoi oamenii le iau cu aer, apă și mâncare. Se presupune că cel puțin 25% din populație suferă de otrăvire cu aceste substanțe. Dacă nu locuiți în regiuni industriale, atunci nu credeți că nu vă privește. Benzina pe bază de plumb cu adăugarea de plumb continuă să fie o foarte mare problema. Centrele electrice cu cărbune emit în atmosferă o mulțime de mercur.

În țările occidentale, a fost interzis să se adauge plumbul pentru a-și îmbunătăți caracteristicile. Cu toate acestea, înainte benzina a fost îmbogățită cu plumb timp de mai multe decenii. Din păcate, mediul este încet curățat de plumbul, care a intrat în el. În Europa și Statele Unite, benzina cu plumb este acum permisă doar pentru aviație. În țările vorbitoare de limbă rusă, benzina este vândută la fiecare pas, fiind este încă alimentată de milioane de mașini.

Metale grele
Sursele principale
Ce boli cauzeaza?
Aluminiu
Tablete care reduc aciditatea stomacului; apă potabilă; vase din aluminiu
Boala Alzheimer, tulburări comportamentale și alte tulburări cerebrale
Arseniu
Apa potabilă
Fatigabilitate, dureri de cap, boli cardiovasculare, leziuni nervoase, anemie
Cadmiu
Apa potabila, fumul de tigara
Fatigabilitate, tulburări de memorie și concentrarea de atenție, hipertensiune arterială, slăbirea nasului, anemie, piele uscată, cancer de prostată, afecțiuni renale
Plumb
Fum de țigară, gazul de eșapament, făină de oase
Fatigabilitate, dureri de cap, insomnie, boli nervoase, hipertensiune arterială, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție la copii, tulburări de învățare, anemie
Mercur
Sigiliul dinților vechilor generații, apa potabilă, peștele de mare, aerul lângă centralele electrice pe bază de cărbune
Fatigabilitate, dureri de cap, insomnie, boli nervoase, hipertensiune arterială, tulburări de memorie și concentrare
Nichel
Aerul și apa
Boli cardiovasculare, slăbirea sistemului imunitar, alergii

Cum metalele toxice distrug sănătatea:

 1. Activitatea enzimelor este blocată. De exemplu, mercurul blochează o enzimă care transformă un hormon tiroidian T4 într-o formă activă de T3. Aceasta provoacă o deficiență a hormonilor tiroidieni în organism (hipotiroidism).
 2. Înlocuiesc mineralele din țesuturi. De exemplu, plumbul înlocuiește calciul în oase. Din acest motiv, oasele devin fragile, slabe.
 3. Expune celulele la stres oxidativ, la radicalii liberi. Acest lucru afectează practic toate țesuturile și sistemele corpului.

Semne timpurii de intoxicatii cu metale grele - neclare, încețoșate, astfel încât poate fi greu pentru a suspecta adevărata cauză. Inițial, s-ar putea să apară dureri de cap, oboseală, gândire neclară, incapacitatea de a concentra atenția. Dacă nu luați măsuri, simptomele devin mai severe. Oamenii care au acumulat o mulțime de metale grele din organism sau sensibilitate crescută la ei, se confrunta cu dureri musculare, crampe, probleme digestive, amețeli, anemie, paloare.

Metalele grele se acumulează în țesuturi, în care există o mulțime de grăsimi, în special în creier, rinichi și sistemul nervos. Prin urmare, ele aproape întotdeauna cauzează tulburări ale funcției cerebrale, schimbări de dispoziție și boli ale sistemului nervos, cum ar fi scleroza multiplă. Rinichii reglează tensiunea arterială, astfel încât otrăvirea lor cu metale grele cauzează adesea hipertensiune arterială, rezistentă la efectele medicamentelor. Au fost efectuate numeroase studii care au confirmat faptul că metalele toxice sunt deosebit de dăunătoare pentru copii. Cu cât conduce mai mult, aluminiul și mercurul în corpul unui copil, cu atât mai rău învață, cu atât este mai mic factorul de inteligență.

Poluanți organici persistenți

Această categorie de substanțe toxice include solvenți, formaldehidă, pesticide, erbicide, medicamente și alcool. Toate aceste otrăvuri din organism afecteaza ficatul in mod direct. Se leagă și afișează o cantitate semnificativă de toxine pe care oamenii le absorb în mod continuu.
 • Dacă organismul este supraîncărcat cu poluanți organici persistenți, provoacă simptome psihologice și neurologice:
 • Depresii;
 • Dureri de cap;
 • Conștiința confuză;
 • Furnicături în vârful degetelor de la maini si picioare;
 • Tulburări ale reflexelor nervoase;
Sistemul nervos este deosebit de sensibil la poluanții organici persistenți. De asemenea, aceste otrăvuri cresc riscul multor tipuri de cancer și cauzează adesea alergii. Poluanții organici persistenți afectează negativ sistemul endocrin. Ele contribuie semnificativ la dezvoltarea diabetului zaharat.

Toxinele produse de microbi

În intestinul uman, unele bacterii și ciuperci produc substanțe otrăvitoare care sunt absorbite în sânge și dăunează sănătății. Toxinele, care secretate de microbi, sunt implicate în dezvoltarea multor boli:
 • Afectarea funcției hepatice;
 • Ulcere;
 • Probleme tiroidiene;
 • Psoriazis;
 • Pancreatita;
 • Alergii;
 • Astm;
 • Boli imunitare;
Sistemul imunitar produce anticorpi împotriva germenilor și a toxinelor care le produc. Din nefericire, acești anticorpi atacă adesea propriile țesuturi, provocând boli autoimune. Aceste tulburări includ artrita reumatoidă, miastenia gravis, diabetul de tip 1, tiroidita autoimună.

Pentru a reduce absorbția substanțelor toxice din intestin, mâncați suficiente fibre. Fibrele dietetice leagă toxinele în intestine și promovează excreția lor fără a afecta organismul. Consumul optim de fibre va reduce povara asupra ficatului și a sistemului imunitar.

Produsele care duc la dezintegrarea proteinelor

Produsele de descompunere ale proteinelor sunt amoniacul și ureea. Acestea sunt excretate din rinichi. Pentru a ajuta rinichii să facă față acestei activități, trebuie să beți suficientă apă. Bea 30 ml de lichid pentru 1 kg de greutate corporală pe zi. O persoană care cântărește 80 kg are nevoie de aproximativ 2,5 litri de lichid pe zi. Învață să bei multă apă și ceaiuri pe bază de plante. Aceasta este o măsură simplă și accesibilă pentru a îmbunătăți semnificativ sănătatea dumneavoastră.

Cum determinați dacă există multe toxine în organism?

Din păcate, este dificil să se cunoască exact numărul de diferite toxine din organism, iar rezultatele analizelor nu vor furniza informații complete. Principalele probleme - metalele grele se acumulează în țesuturi și nu circulă în sânge. Prin urmare, testele de sânge pentru mercur, plumb, cadmiu și arsenic dau adesea rezultate fals bune, probleme sunt defapt mascate.

Anterior, analiza privind menținerea metalelor toxice în păr a fost considerată autentică. Dar studii recente au stabilit că această analiză nu arăta, de asemenea întreaga imagine. Mulți oameni au slăbit capacitatea de a elimina metalele grele din organism. În acest caz, nivelul de toxine din păr va fi scăzut, dar va fi ridicat în oase, rinichi și țesuturi grase.

Autorii occidentali sugerează un asa gen de metodă. O persoană poate lua un medicament care leagă metalele grele în organism și le îndepărtează. Astfel de medicamente sunt numite agenți de chelare. A doua zi trebuie să cunoașteți cantitatea de metale grele în urină. Dacă este mare, atunci există multe în corp. Căi riscante - de a analiza mostrele de țesut osos sau de a efectua o biopsie a rinichilor.

Ce teste de laborator pot fi luate:

 • teste de sânge și urină pentru metale grele (amintiți-vă limitările acestora);
 • biopsia țesutului adipos;
 • bilirubina serică și enzimele hepatice;
 • testarea genetică - cât de bine funcționează enzimele care leagă toxinele;
 • viteza de sedimentare a eritrocitelor;
 • sânge și urină care testează funcția renală.
Corpul principal care neutralizează substanțele toxice din organism este ficatul. Să enumerăm situațiile care încarcă ficatul și cresc riscul bolilor sale:

 • peste 9 kg de greutate în exces;
 • diabetul zaharat de tipul 1 si 2;
 • pietre în vezica biliară;
 • Alcoolism;
 • Psoriazis;
 • Întrebuințarea hormonilor steroizi, naturali sau sintetici;
 • steroizi anabolizanți;
 • estrogeni (contraceptive orale);
 • solvenți pentru curățarea suprafețelor;
 • Pesticide;
 • Antibiotice;
 • medicamente diuretice;
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
 • hormoni tiroidieni;
Ce activități se pot face pentru a îmbunătăți funcția hepatică, este descris mai jos

Detoxifierea naturală a organismului

Organismul uman și al altor mamifere leagă otrăvurile care intră în el și apoi le elimina impreuna cu urina sau fecale. Într-o măsură mai mică - prin piele și cu aerul expirat. Toxinele, pe care corpul nu le poate îndepărta, se acumulează în țesuturi, în special în depozitele de grăsimi. Principalele organe responsabile pentru detoxifiere sunt ficatul, intestinele și rinichii.

Modul în care pielea, rinichii și intestinele elimină toxinele din organism
Organul
Metode
Ce substanțe otrăvitoare neutralizează?
Pielea
Retragerea toxinelor cu transpirație
Substanțe toxice solubile în grăsimi - DDT, plumb, cadmiu și alte metale grele
Intestinele
Excreția substanțelor toxice cu fecale
Toxine, solubile în grăsimi. Mercur și plumb. Substanțe toxice care produc bacterii.
Rinichii
Excreția toxinelor prin urină
Multe substanțe otrăvitoare, după ficat, le-au făcut solubile în apă. În special, cadmiu, mercur și plumb.
Cum participă ficatul la eliminarea deșeurilor?

Ficatul este un organ complex care, pe lângă alte funcții, neutralizează substanțele toxice astfel încât acestea să nu distrugă corpul. Ficatul este bombardat continuu cu diverse toxine. Unele din ele vin din exterior, iar altele sunt produse în interiorul corpului. În procesul de lucru al metabolismului, se formează deșeuri, pentru care ficatul are mecanisme eficiente de neutralizare. Filtrează sângele, producind particule de deșeuri de dimensiuni mari din acesta. După aceea, toxinele solubile în grăsimi sunt trimise la intestine pentru eliminare.

Filtrarea sângelui este una din funcțiile principale ale ficatului. In fiecare minut aproximativ 2 litri de sânge este curatat. Cel mai important este să filtrați sângele care vine din intestin, deoarece este supraîncărcat cu toxine. Acestea sunt substanțe otrăvitoare care produc microbi, precum și subproduse ale sistemului imunitar. Dacă ficatul funcționează normal, atunci în timpul procesului de filtrare, elimină 99% din substanțele toxice din sânge. Dar dacă există probleme în munca sa, atunci acest procent scade și mai multe toxine circulă în sânge.

Curatarea sângelui este doar începutul procesului de dezintoxicare. Ce legătură cu otrăvurile filtrate? Cum pot fi neutralizate și îndepărtate din corp? Ficatul leagă și neutralizează substanțele toxice cu ajutorul enzimelor. Acesta este un proces complex, care de obicei are loc în două etape. Acestea se numesc faza I și faza a II-a. În prima etapă, deșeurile și substanțele otrăvitoare sunt transformate chimic, iar în cea de-a doua etapă, enzimele hepatice neutralizează în final.

Toxinele nu sunt numai medicamente și pesticide, ci și deșeuri care se formează în procesul de lucru al metabolismului normal. În plus față de toxine, ficatul elimină din organism excesul de hormoni și alte substanțe care nu pot fi lăsate să se acumuleze, astfel încât să nu devină otrăvitoare.

În prima etapă, enzimele transferă toxinele într-o formă intermediară - făcându-le o țintă mai convenabilă pentru enzimele celei de-a doua faze. Unele substanțe nocive pot fi neutralizate deja în prima fază, dar cele mai multe nu. Din păcate, intermediarii sunt adesea foarte reactivi. Prin urmare, ele sunt mai toxice decât toxinele originale. Acestea trebuie să fie rapide legate de procesele chimice care apar în faza a II-a, astfel încât acestea să nu aibă timp să cauzeze daune semnificative. Dar se întâmplă ca faza II a procesului de detoxifiere să funcționeze prost. În astfel de cazuri, corpul este foarte otrăvit.

Ce este citocromul P450?

În prima fază, un grup de enzime participă la detoxifiere, denumite în mod colectiv citocromul P450. Aceasta nu este o enzimă, ci 50-100 de substanțe chimice diferite. Fiecare enzimă este responsabilă pentru detoxificarea anumitor tipuri de toxine, dar multe dintre ele se suprapun în spectrul de acțiune. Cu alte cuvinte, diferite enzime citocrom P450 pot neutraliza aceleași otrăvuri, deși cu eficacități diferite. Acest mecanism dă stabilitatea sistemului în cazul în care unul sau mai multe enzime eșuează.

Activitatea diferitelor enzime citocrom P450 la diferite persoane poate fi diferită de multe ori. Depinde de factorii genetici, nutriția, conținutul de toxine din mediul înconjurător. Deoarece activitatea enzimelor sistemului citocromului P450 diferă, riscul individual al bolilor este diferit. De aceea, unii oameni pot fuma timp de multe decenii fără a afecta sănătatea, în timp ce alții dezvoltă cancer pulmonar sau boli cardiovasculare. Motivul este o abilitate diferită de a neutraliza otrăvurile care se găsesc în fumul de țigări. Oamenii care se îmbolnăvesc de cancer sunt cei care au citocromul P450 care slab funcționează și / sau sunt în exces în contact cu substanțele toxice.

Circulatia sanguina in ficat
Atunci când citocromul P450 neutralizează otrăvurile în prima fază a detoxificării, mulți radicali liberi sunt creați. Dacă nu există destui antioxidanți, acești radicali liberi dăunează celulelor hepatice. Principalul antioxidant utilizat pentru a proteja ficatul este numit glutation. Este o moleculă mică care constă din trei aminoacizi - cisteină, glutamină și glicină. Neutralizând radicalii liberi, glutationul este oxidat și transformat în disulfură de glutation. De asemenea, acest antioxidant este necesar pentru unul dintre procesele de fază II. Când încărcarea toxinelor este ridicată, depozitele de glutation în ficat sunt epuizate, iar detoxifierea este inhibată.

În instrucțiunile pentru multe medicamente este scris că aceste preparate sunt metabolizate de către enzimele citocromului P450. Aceștia pot concura cu alte substanțe care necesită ca aceleași enzime să se neutralizeze. Acum înțelegeți ce înseamnă asta. Astfel de medicamente nu trebuie luate cu alte medicamente, alimente și băuturi care încarcă ficatul. Grepfrut conține un flavonoid numit naringenin. Ea slăbește activitatea enzimelor citocromului P450 cu 30%. Din cauza acestei neutralizări a toxinelor și a altor otrăvuri din sânge este încetinită. Nu mâncați grapefrut și nu beți suc de grepfrut, în timp ce luați unele medicamente potențial periculoase.

Ce medicamente inhibă activitatea enzimelor citocromului P450:
 • Benzodiazepinele - tranchilizante, hipnotice;
 • Antihistaminicele - contra alergiilor;
 • Cimetidina și alte medicamente care reduc aciditatea stomacului;
 • Ketoconazol - contra ciupercilor;
Detoxifierea din faza I în ficat este inhibată odată cu vârsta. De asemenea, fluxul sanguin prin ficat scade. În general, persoanele în vârstă nu au activitate fizică, multe dintre ele nu mănâncă bine. Toți acești factori slăbesc împreună capacitatea organismului de a neutraliza otrăvurile și deșeurile. Acesta este motivul pentru care efectele secundare ale medicamentelor sunt mai frecvente la persoanele în vârstă decât la vârstă mică și medie. Ficatul nu reușește să curățe suficient sângele. Prin urmare, concentrația de medicamente în plasmă crește și atinge valori atunci când acestea devin otrăvitoare. În plus, mulți oameni în vârstă iau mai multe medicamente în același timp. Diferitele medicamente interacționează imprevizibil unul cu celălalt și suprasolicita ficatul.

Bila ( Fierea ) - ce este și de ce este nevoie de ea?

Bila este un lichid de culoare galbenă, maro sau verzuie, amara la gust, având un miros specific. Ficatul secreta acest lichid, în fiecare zi aproximativ 1 litru. Bila se acumulează în vezica biliară. Participă la digestia grăsimilor, acționând împreună cu enzimele pancreasului. Bilele îndeplinesc, de asemenea, funcția de excreție. Ajută la eliminarea deșeurilor și a otrăvurilor care nu pot fi excretate prin rinichi. Aceste substanțe se dizolvă în bilă și provin din ficat în intestin. Acolo, bilele procesate cu deșeurile dizolvate în acesta sunt absorbite în celuloză și apoi toate acestea sunt excretate cu fecale. În acest mod organismul scapă de colesterol, bilirubină, niște hormoni, părți din metale toxice și alte otrăviri.

Dacă în dieta umană nu există suficientă fibră, o parte semnificativă a deșeurilor dizolvate în bilă prin peretele intestinal este absorbită înapoi în sânge. Mai rău, bacteriile care trăiesc în intestine pot face aceste deșeuri chiar mai otrăvitoare. În fiecare zi, ficatul eliberează aproximativ 1% din mercurul conținut în organism. Acest mercur, dizolvat în bilă, intră în intestin. Dacă fibra nu este suficientă, atunci până la 99% din ea se întoarce în sânge. Evident, trebuie să consumați mai multe fibre și să luați alte măsuri împotriva constipației. Această problema este discutată mai detaliat mai jos.

Pietre în vezica biliară

Mai sus a-ți citit cum enzimele hepatice dezinfectează toxinele într-un proces complex compus din două etape. După ce substanța otrăvitoare este legată și făcută inofensivă, trebuie scoasă rapid din corp. Principala modalitate pentru aceasta este de a dizolva toxinele din bilă și de a le trimite în intestine. Cu toate acestea, ar putea exista probleme cu producerea de bilă și a cursului acesteia. Canalele biliare sunt înfundate cel mai adesea din cauza calculilor biliari. Se presupune că această problemă se întâlnește în 20% dintre femei și 8% dintre bărbații cu vârsta peste 40 de ani. În fiecare an, sute de mii de oameni se supun unei intervenții chirurgicale pentru a elimina vezica biliară.

Se crede oficial că pietrele din vezica biliară apar la persoanele al căror regim alimentar conține o mulțime de grăsimi saturate. Un punct de vedere alternativ - pietrele apar la oameni care, dimpotrivă, încearcă să limiteze grăsimile. Dacă dieta nu este suficientă, bilele stagnează și un precipitat insolubil cade din ea. Cu toate acestea, majoritatea experților sunt de acord că formarea de calculi biliari este facilitată de un consum redus de fibre.

Virusul hepatitic, ciroza, intoxicația și alte cauze pot distruge celulele hepatice. Indicatorii acestui lucru sunt testele sanguine slabe pentru bilirubina serică și enzimele - teste de ficat. Simptomele de probleme hepatice - oboseala, oboseala cronica, probleme digestive, alergii, sensibilitatea la diferite substanțe chimice, constipație, icter. Dacă sunteți diagnosticat cu steatoza - nu intrați în panică, și calm mergeti pe o dieta saraca in carbohidrati. Faceți alte lucruri pentru a pierde în greutate. Datorită acestui fapt, în câteva luni va trece obezitatea ficatului. Cu toate acestea, hepatita virală și ciroza sunt boli grave în care este interzisă o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Le va agrava cursul și poate duce la moartea pacientului.

Sănătatea ficatului și riscul de cancer

Riscul de a obține cancer este în mare măsură determinat de cât de bine ficatul se ocupă de detoxifiere. Se estimează că 90% din toate cazurile de cancer se datorează contactului cu toxinele din mediul înconjurător și datorită deficienței nutrienților necesari pentru funcționarea ficatului și a sistemului imunitar. Substanțele toxice sunt conținute în alimente, apă și aer. Acestea sunt afectate chiar de persoanele care locuiesc în zone ecologice și care mănâncă produse naturale. Eficacitatea ficatului pentru dezinfecție este diferită pentru diferiți oameni. Aceasta este afectată de genetică, nivelul toxinelor, alimentația și consumul de suplimente.

Riscul de cancer este semnificativ crescut dacă mediul este contaminat cu toxine, iar enzimele hepatice care le neutralizează sunt slabe. În 1994, au fost publicate rezultatele unui sondaj efectuat asupra oamenilor din orașul Torino, Italia, care a lucrat asupra producției chimice dăunătoare. Dintre acestea, cancerul vezicii urinare a fost neobișnuit de obișnuit. Am verificat activitatea enzimelor hepatice, care efectuează detoxifierea. Sa dovedit că cancerul vezicii urinare sa dezvoltat în principal în acei lucrători care au avut aceste enzime slăbite. Toți participanții la studiu au primit din mediu aceleași doze de substanțe nocive. Dar bolile oncologice au apărut în special la cei care au slăbit funcția hepatică.

Din fericire, în puterea noastră de a îmbunătăți capacitatea ficatului de a neutraliza substanțele toxice. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care au mostenit gene nesanatoase. Consumați alimente naturale sănătoase, luați suplimente alimentare și ierburi. Detaliile metodelor de detoxifiere sunt descrise mai jos. Cea mai bună metoda de prevenire a cancerului este evitarea expunerii la agenți cancerigeni și menținerea ficatului în formă bună. Dacă nu există simptome ale toxicității corporale enumerate la începutul articolului și vă simțiți energic - sistemul de detoxifiere pare să funcționeze bine.

Metode de detoxifiere: descriere detaliată
Reduceți expunerea la toxine
Nu va intersectati cu subtante toxice, nici la locul de muncă, nici la domiciliu. Dacă este necesar, schimbați profesia. Stai departe de lacuri, vopsele, solvenți, produse chimice de uz casnic, covoare. Încercați să aflați mai multe despre cum să conduceți un stil de viață "verde".
Consumați alimente sănătoase naturale
O dietă recomandată oficial este supraîncărcată cu fructe și produse din cereale integrale. Site-ul visionmarket.ro în schimb promoveaza o dieta saraca in carbohidrati, deoarece ajuta contra obezitatii, hipertensiune arterială și alte boli legate de varsta. Puteți consuma carne delicioasă grasă, unt, ouă, mâncați bine și în același timp va curățați de toxine. Pregătiți-vă preparate delicioase - fără conservanți și alta chimie. Nu mâncați prea mult. Nu alergati in fiecare zi cu fast-food in miina. Mâncați o mulțime de varză și verdeata - surse de fibre. Beți multă apă și ceaiuri pe bază de plante.
Mențineți un stil de viață sănătos
Pentru detoxifiere este important să vă angajați în mod regulat în educația fizică. Acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin prin intermediul vaselor. Nu abuza-ti de alcool.
Luați un complex puternic de vitamine și minerale
În primul rând, antioxidanții, vitaminele din grupa B și magneziul sunt importante. Principalii antioxidanți sunt vitamina C, vitamina E, beta-caroten și acidul alfa-lipoic. Se presupune că acestea acționează optim dacă sunt luate împreună. Suplimentele de calciu nu sunt necesare. Dacă mâncați o grămadă de brânză tare și legume verzi, deficitul de calciu este puțin probabil.
Dacă este necesar, luați suplimente care îmbunătățesc funcția hepatică
Remediile naturale care ajută ficatul nu pot fi vindecate de hepatită sau ciroză. Dar totuși au un efect semnificativ de vindecare. Principalul ingredient activ al acestora este căpșunul de lapte.
Alimentație sănătoasă

Nutriția este principala sursă de substanțe pe care ficatul trebuie să o dezinfecteze în mod eficient. Dacă mâncați alimente nesănătoase, atunci niciun aditiv și tablete nu pot compensa daunele. Dieta tradițională sănătoasă este considerată, supraîncărcată cu carbohidrați, în care sunt o mulțime de legume și fructe. Site-ul visionmarket.ro promovează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați pentru tratamentul și prevenirea obezității, hipertensiunii, guta și a altor boli legate de vârstă.

De fapt, carnea grasă, untul și ouăle de pui sunt alimente sănătoase care sunt utile pentru majoritatea oamenilor. După trecerea la o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, de obicei colesterolul "bun" se ridică și colesterolul "rău" este redus. Astfel, riscul de ateroscleroză, infarct miocardic și accident vascular cerebral scade. Folosiți teste de sânge pentru a vă asigura de acest lucru.

Produse deosebit de utile pentru detoxifiere:
 • varza - orice fel;
 • mărar, patrunjel, coriandru, telina, rozmarin, frunze de păpădie tânără;
 • curcuma și curry - surse de curcumină;
 • produse care conțin sulf organic - gălbenușuri de ou, usturoi, ceapă;
 • ceai verde - 1-2 cesti pe zi.
Cum puteți mânca alimente delicioase grase și, în același timp, păstrați ficatul în formă bună? Pentru a face acest lucru, nu mâncați produse semipreparate din carne - cârnați, carne de porc, în special carne afumată. Deoarece produsele din carne preambalate conțin aditivi chimici nocivi. Este posibil și necesar să se consume în cantități moderate de untură, grâu și alte grăsimi animale. Nu mancati margarina! Produsele de origine animală sunt saturate cu vitamine și aminoacizi din grupa B, pe care ficatul le utilizează pentru procesele de detoxifiere în faza a II-a.

Mâncați o mulțime de fibre. Ia-o de la legume verzi, care sunt pe lista de a permite o dieta saraca in carbohidrati. O dieta sanatoasa este carnea-peste-pasari oua + o multime de legume, nuci si seminte. Mâncați pește de mare cel puțin 1-2 ori pe săptămână sau luați suplimente de acizi grași Omega-3. Fructele fac mai mult rău decât bine, și e mai bine să le faci fără ele. În loc să mănânci produse semipreparate, învățați cum să le gătiți delicioase. În vasele pe care le pregătiți, nu va exista cu siguranță "chimie" dăunătoare. Gătitul cu conținut scăzut de carbohidrați este un mare hobby.

Bea mai multă apă! Dacă organismul nu este suficient de saturat cu apă, atunci este dificil să eliminați toxinele. Insuficiența administrării de lichide cauzează probleme cu articulațiile, crește riscul de apariție a cancerului și a altor boli. Consumul de apă suficientă este o măsură simplă care vă va îmbunătăți rapid starea de bine. Unii autori recomandă să se bea 30 ml de lichid pe 1 kg de greutate corporală pe zi. Altele - 6-8 pahare de apă și ceaiuri pe bază de plante în fiecare zi. Nu așteptați până când vă simțiți sete, beți 1 pahar de lichid la fiecare 1,5-2 ore.

Extract de lapte de ciulin

Multe plante și-au dovedit capacitatea de a trata ficatul. Dar cele mai impresionante rezultate au arătat extractul din lapte de ciulin. Acest preparat din plante se numește silymarin. Acesta conține mai multe substanțe chimice - flavonoide, care protejează celulele hepatice și accelerează detoxifierea. Extractul de lapte de ciulin este un antioxidant și are, de asemenea, alte mecanisme, datorită cărora are un efect de vindecare asupra ficatului. Efectuând studii asupra animalelor, oamenii de știință au descoperit că silymarin protejează ficatul chiar și de cele mai puternice otrăvuri.

Unul dintre mecanismele acțiunii extractului de lapte de ciulin este ca - reumple depozitele de glutation, nu le lasă să se destrame. Glutationul este substanța principală utilizată de ficat în procesul de detoxifiere. Când enzimele hepatice detoxifiază toxinele, mulți radicali liberi sunt creați. Glutationul protejează celulele hepatice de deteriorarea acestor radicali liberi. De asemenea, una dintre modalitățile de neutralizare a otrăvurilor este de a le lega de moleculele de glutation și apoi de a le elimina din organism. Cu cât sunt mai mari depozitele de glutation în ficat, cu atât mai repede și mai ușor se face detoxifierea.

Ciulin

Atunci când o persoană este expusă la toxine, inclusiv alcool, glutationul este consumat. Dacă nu este suficient, celulele hepatice devin vulnerabile și deteriorate, iar detoxifierea este inhibată. Extractul de ciulin din lapte împiedică epuizarea stocurilor de glutation. Ca la om a fost dovedit studii ca Silimarina este utila contra diferitor boli ale ficatului - ciroza, hepatita cronică, steatoză, inflamarea canalelor biliare, alcoolism. Se administrează de 3 ori pe zi pentru 70-210 mg sau după cum se indică în instrucțiunile privind medicamentul. Nu vă așteptați un miracol de la silymarin, dar este încă un instrument util.

Cum să eliminați metalele grele din corp?

Mulți oameni sunt interesați de problema de a elimina metalele grele din organism. Se presupune că din cauza otrăvirii cu plumb, a mercurului și a altor metale grele, autismul, hipertensiunea malignă, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție la copii apar. Simptomele frecvente sunt tulburările de memorie, incapacitatea de a concentra atenția, oboseala cronică. Mai multe despre acest lucru ați citit mai sus.

Mai întâi de toate, este necesar să se izoleze persoana de la sursa de poluare, pe cât posibil. Dacă există o eliberare semnificativă de mercur sau de elemente radioactive, terenul este decontaminat. Hainele pe care le-au căzut substanțe otrăvitoare sunt eliminate. Opriți lucrul în producția dăunătoare, în ciuda tuturor problemelor care vor fi asociate cu aceasta. Din păcate, mercurul, care este eliberat în centralele electrice pe cărbune de aer, și de plumb din gazele de eșapament pentru a scăpa este aproape imposibil.

Dacă apare otrăvire acută cu metale grele, clătiți stomacul, prescrieți cărbune activ, induceți artificial voma. Scopul acestor măsuri este de a elimina substanțele toxice din tractul gastro-intestinal până când acestea sunt absorbite în sânge. Sarcinile mai complexe și pe termen lung - pentru curățarea sângelui, îndepărtați metalele grele din rinichi, oase, creier și țesut adipos.

Chelarea este o procedură medicală care implică administrarea agenților de chelare. Acestea sunt medicamente speciale care leagă metalele grele și le elimină din organism. Acestea sunt prescrise sub formă de picături sau tablete. Medicina tradițională recomandă chelare în intoxicație acută cu mercur, plumb, arsenic, uraniu, plutoniu, fier. Medicina alternativă utilizează această metodă pentru a trata autismul, bolile cardiovasculare și cancerul. Dar eficiența procedurii pentru bolile cronice, enumerată mai sus, nu este dovedită oficial.

Ateroscleroza
Agenții chelativi cauzează simptome neplăcute - o erupție cutanată, greață, gust metalic în gură, apă de la ochi și alte simptome de intoxicație. Reacții adverse severe - agravarea imunității slăbită a rezultatelor testelor de sânge pentru testele hepatice, excreția de potasiu, calciu, magneziu din organism. Chelarea poate fi efectuată numai în clinică, sub supraveghere medicală atentă. Recepția independentă la domiciliu a agenților de chelare nu este aprobată și nu este recomandată. Au existat deja decese în rândul persoanelor care au luat în mod arbitrar aceste medicamente.

Adesea, metalele toxice care intră în corpul uman nu circulă în sânge, ci sunt depozitate în oase, rinichi, creier și țesut adipos. În astfel de cazuri, testele de sânge pentru mercur sau plumb vor da rezultate false bune. Agenții chelatanți spală metalele grele din depozite în țesuturi, ceea ce crește concentrația toxinelor în sânge și urină. Dacă efectuați un test de urină după administrarea chelatului de către o persoană - este foarte probabil ca concentrația metalelor grele să crească. Medicina alternativă consideră acest lucru o modalitate sigură de a diagnostica otrăvirea. Medicina tradițională spune că astfel de analize nu pot fi considerate fiabile.

Constătări

După ce a-ti citit articolul, ați aflat ce substanțe otrăvitoare intră în corpul uman din mediul înconjurător și se formează în procesul de metabolizare. Metodele de detoxifiere, disponibile în instituțiile medicale și pentru uz casnic, sunt descrise în detaliu. Chelarea este o modalitate radicală de a purifica corpul metalelor grele. Eficacitatea sa nu a fost dovedită în mod oficial. Pentru a fi tratați prin această metodă, cel mai probabil, trebuie să plecați în străinătate. În același timp, puteți face o mulțime de acasă pentru a reduce încărcarea toxinelor. Nu lucrați în producția dăunătoare. Stați departe de substanțele chimice de uz casnic. Aveți grijă să beți apă curată.

Articolul descrie modul în care toxinele sunt eliminate din organism prin piele, rinichi și intestine. Se spune cum ficatul dezinfectează substanțele otrăvitoare și ce este sistemul citocromului P450. Procesul de dezintoxicare este descris în detaliu, constând în două etape. Scopul este de a vă face să vă dați seama cât de important este ficatul. Poate dezinfecta otrăvurile grele de ani și zeci de ani și nu dă niciun simptom. Dar dacă a apărut o boală hepatică gravă, atunci este aproape imposibil să o vindecați, iar finalul este chiar la colț. Gândiți-vă la acest lucru de fiecare dată când luați decizii, ce să mâncați, să beți, cum să respirați, ce pastile să faceți și așa mai departe.

În mod tradițional, detoxifierea este o dietă recomandată, plină de fructe și produse din cereale integrale. Site-ul visionmarket.ro promovează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, care ajută la evitarea hipertensiunii, a obezității și a altor probleme legate de vârstă. Carnea grasă, ouăle de pui, untul sunt alimente sănătoase și sănătoase care nu suprasolicite ficatul. Aveți grijă să consumați suficiente fibre - să mâncați mai mult varză, verdeață, castraveți și alte legume potrivite pentru o dietă bogată în carbohidrați. Beți cel puțin 6 pahare de apă pe zi și, de preferință, 30 ml pe 1 kg de greutate corporală. Luați multivitamine și dacă este necesar, aditivi speciali pentru ficat.

Autorul articolului este Simco Claudia, endocrinolog și terapeut, candidat la Științe Medicale. Are mai mult de 10 ani de experiență în lucrul cu pacienții. Nu luați medicamente puternice din proprie inițiativă. E periculos! Nu încercați să înlocuiți tratamentul prescris de un medic, cu suplimente alimentare.