Coș de cumpărături (0)
Coșul este gol!

Coenzima Q10 și proprietățile ei medicinale

Coenzima Q10 este o substanță care participă la producerea de energie și este de asemenea, un antioxidant. Ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, deoarece îmbunătățește producția de energie în țesuturile musculare ale inimii, previne formarea trombilor și asigură protecția împotriva radicalilor liberi distructivi. De asemenea, acesta este un remediu luat pentru întinerire, sporind rezervele de energie.

Coenzima Q10

Coenzima Q10 într-un alt mod este numită ubiquinonă, care se traduce ca "omniprezent". A fost numită așa, pentru că această substanță este prezentă în fiecare celulă. Ubiquinona este produsă în organismul uman, dar odată cu vârsta, producția sa cade chiar și la persoanele sănătoase. Poate că acesta este unul dintre motivele îmbătrânirii. Aflați cum să fiți tratați de hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă și oboseală cronică cu acest remediu. Citiți despre cremele de piele care conțin coenzima Q10, produse de industria frumuseții.

Instrucțiuni de utilizare

Acțiune farmacologică
Preparat cardiotonic a structurii non-glicozidice. Coenzima Q10 - o substanță naturală, fermentul unor vitamine. Participă la reacția de fosforilare oxidativă în lanțul respirator al celulelor mitocondriale. Are un efect antioxidant semnificativ din punct de vedere clinic. Reduce zona de afectare a miocardului în condiții de ischemie și reperfuzie. Împiedică prelungirea intervalului QT, îmbunătățește toleranța la efort
Indicații pentru utilizare
 • terapia complexă a bolii coronariene, insuficiența cardiacă cronică, hipertensiunea arterială;
 • prevenirea și recuperarea deficienței coenzimei Q10 în organism;
 • îmbunătățește adaptarea la efortul fizic sporit la sportivi.
Dozare
Despre dozele de coenzima Q10 pentru tratamentul diferitelor boli, citiți aici în detaliu. Recomandări generale - luați acest supliment la 2 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi. Pentru boli cardiovasculare, puteți lua mai mult - 4-6 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi. Împărțiți doza zilnică cu 2-3 doze. Este recomandabil să luați capsule după masă.
Efecte secundare
Majoritatea oamenilor tolerează utilizarea coenzimei Q-10. Reacțiile adverse rare sunt indigestie, pierderea apetitului, greață, vărsături și diaree. De asemenea, este posibilă o reacție alergică - o erupție pe piele. Dacă apar reacții adverse, împărțiți doza zilnică totală cu 2-3 doze.
Contraindicații
 • hipotensiune arterială severă (tensiune arterială mai mică de 90/60 mm Hg);
 • glomerulonefrita acută;
 • ulcerul peptic al stomacului și al duodenului în faza de exacerbare;
 • hipersensibilitate la componentele medicamentului.
Sarcina și alăptarea
Există cazuri în care femeile au luat coenzima Q10, începând cu săptămâna a 20-a de sarcină și până la naștere, fără a afecta fătul. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi privind tratamentul cu acest preparat în timpul alăptării. Prin urmare, în timpul sarcinii și alăptării, nu se recomandă prescrierea.
Interacțiunile medicamentoase
Potențează (îmbunătățește) efectele farmacologice ale medicamentelor cardiotonice și anti-anginoase. Având acest medicament cu pastile de la hipertensiune poate provoca tensiunea arterială să scadă prea mult. Dacă pacientul utilizează warfarină pentru a dilua sângele, coenzima Q10 poate scădea eficacitatea și crește riscul formării cheagurilor de sânge.
Forma emiterii
Capsule, comprimate masticabile, picături
Termeni și condiții de depozitare
Medicamentul nu trebuie păstrat la îndemâna copiilor, la loc uscat și protejat de lumină la o temperatură de cel mult 25 ° C. Perioada de valabilitate - așa cum este indicată pe ambalaj.
Compoziție
Substanța activă este coenzima Q10 (ubidecarenonă, ubicinonă). Substanțe auxiliare - ulei vegetal, lecitină de soia, gelatină, glicerină și altele.

Care este beneficiul coenzimei Q10

Coenzima Q10 a fost descoperită în anii 1970 și utilizată pe scară largă în Occident încă din anii 1990. Cunoscut în SUA, Dr. Stephen Sinatra repetă adesea că fără coenzima Q10 este imposibil să se facă cardiologie. Acest medic este renumit pentru combinarea metodelor de medicină oficială și alternativă în tratamentul bolilor cardiovasculare. Datorită acestei abordări, pacienții trăiesc mai mult și se simt mai bine.

Insuficiență cardiacă
Se sugerează că una dintre cauzele insuficienței cardiace este o deficiență a coenzimei Q10 în organism. Nu este surprinzător că acest supliment este bun pentru pacienți. Crește toleranța la efort, reduce umflarea picioarelor și a plămânilor. Respirația devine mai ușoară. Luați suplimente alimentare în doze mari în plus față de tratamentul standard, dar nu în locul acestuia.
Hipertensiune
Utilizarea coenzimei Q10 micșorează ușor tensiunea arterială. Efectul nu apare imediat, ci după 4-12 săptămâni. În tot acest timp trebuie să luați cu atenție suplimentul, nu vă grăbiți. Îmbunătățește eficacitatea medicamentelor hipertensive standard recomandate de medic.
Prevenirea infarctului miocardic recurent
După un atac de cord, este recomandabil să începeți să luați coenzima Q10 nu mai târziu după 3 zile. Aceasta va reduce probabilitatea unui al doilea infarct. Durerea din piept va scădea, recuperarea va fi mai rapidă. Toate acțiunile descrise în aceasta trebuie să fie efectuate în plus față de tratamentul pe care îl va numi medicul și nu în locul lui.
Neutralizarea efectelor secundare ale statinelor
Statinele sunt medicamente care scad nivelul colesterolului "rău". Din păcate, acestea cauzează adesea efecte secundare - oboseală, probleme de memorie. Motivul pentru agravarea stării de sănătate a pacienților - statinele, scad nivelul coenzimei Q10 din sânge.
Operația inimii
Dacă intenționați să vă supuneți transplantului de inimă, este recomandabil ca pacientul să înceapă să ia coenzima Q10 în avans. Aceasta îmbunătățește prognosticul, reduce riscul de aritmie în timpul recuperării de la intervenție chirurgicală. Discutați cu medicul, nu acceptați arbitrar! Coenzima Q10 poate începe să se ia, iar uleiul de pește, cel mai probabil, va trebui să fie anulat pentru a reduce riscul de sângerare.
Boli ale gingiilor
Dacă sunteți îngrijorat de roșeață, inflamație, gingii sângerând, încercați să luați coenzima Q10 în plus față de tratamentul standard. Poate că acest lucru va accelera recuperarea, recuperarea țesuturilor afectate. Eficacitatea coenzimei Q10 în tratamentul bolii gingiilor nu a fost confirmată oficial. Sunt necesare cercetări mai ample pe această temă.

În revistele medicale în limba engleză au fost publicate zeci de articole despre efectul terapeutic al coenzimei Q10. La noi medicii abia încep să învețe despre acest remediu. Este încă rar pentru un cardiolog sau terapeut să prescrie coenzima Q10 oricărui pacient. Acest supliment este luat, în principiu, de persoane interesate de medicina alternativă. Site-ul visionmarket.ro vă este la dispoziție pentru a putea afla cât mai mult despre asta.

Produse care conțin Coenzima Q10 recomandate de către noi:

Granatin Q10 Vision

Granatin Q10 Vision

Granatin Q10 combină puterea și energia coenzimei Q10 cu rodia - cel mai puternic antioxidant. Împreună, acestea formează un puternic tandem de întinerire pentru a facilita reînnoirea și regenerarea celulelor. Granatin Q10 permite încetinirea procesului de îmbătrânire și amânarea schimbărilor legate de vârstă. Stimulează metabolismul și previne diferite boli asociate. Sprijină performanța sistemului cardiovascular, revigorează și ajută la păstrarea aspectului radiant și împiedică aparitia ridurilor.

Granatin Q10 Vision

CardioDrive Vision

CardioDrive Vision

CardioDrive normalizează tensiunea arterială și reduce la minim riscul inflamației pereților vaselor sanguine prin eliminarea celor mai frecvenți factori care duc la apariția bolilor cardiovasculare. CardioDrive are o acțiune antioxidantă foarte puternică, în rezultatul căreia se neutralizează efectul distructiv al radicalilor liberi. Utilizarea zilnică a preparatului CardioDrive pentru menținerea funcției cardiace poate preveni o varietate de boli cardiovasculare și de a reduce rata de mortalitate de aproape 3 ori.

CardioDrive Vision

LiveLon'+ Vision

LiveLon'+ Vision

Complexul LiveLon+ promovează întinerirea întregului organism și a pielii inclusiv. Într-o formulă echilibrată în LiveLon sunt prezenți 10 dintre cei mai puternici antioxidanti din lume care au un mecanism de acțiune în cascadă. Ingredientele care se conțin în LiveLon+ asigură un efect sinergic asupra tuturor organelor interne si tesuturilor. Ubiquinol, resveratrol, selenometionina și clorofila - antioxidanti naturali puternici, care intră în componența LiveLonului, opresc îmbatrînirea organismului și păstrează elasticitatea pielii, protejează de efectul radicalilor liberi.

LiveLon'+ Vision

Boli cardiovasculare

Coenzima Q10 este utilă în următoarele afecțiuni și situații clinice:
 • angina pectorală;
 • ateroscleroza coronariană;
 • insuficiență cardiacă;
 • Cardiomiopatie;
 • prevenirea atacului de cord;
 • recuperarea după un atac de cord;
 • restaurarea după o intervenție chirurgicală la nivelul vaselor coronariene sau transplantul de inimă.

În 2013, au fost prezentate rezultatele unui studiu amplu privind eficacitatea coenzimei Q10 în insuficiența cardiacă congestivă. Acest studiu, numit Q-SYMBIO, a început în 2003. Au participat 420 de pacienți din 8 țări. Toți acești oameni au suferit insuficiență cardiacă a clasei funcționale III-IV.

202 de pacienți, în plus față de tratamentul standard, au luat coenzima Q10 100 mg de 3 ori pe zi. Alți 212 de persoane au constituit un grup de control. Au luat capsule placebo care păreau ca un aditiv real. În ambele grupuri, pacienții aveau aceeași vârstă medie (62 ani) și alți parametri semnificativi. Astfel studiul a fost dublu, controlat cu placebo, în conformitate cu cele mai stricte reguli. Fiecare dintre pacienți, au fost observați timp de 2 ani de către medici. Mai jos sunt rezultatele obținute.

Indicatori
Coenzima Q10
Placebo
Evenimente cardiovasculare (spitalizare, deces, transplant cardiac)
14%
25%
Mortalitatea cardiovasculară
9%16%
Mortalitate totală
10%18%
coenzima q10
Datele prezentate mai sus se aplică numai pacienților cu insuficiență cardiacă. Cu toate acestea, există deja suficiente dovezi privind eficacitatea coenzimei Q10 și în alte boli cardiovasculare. Medicii experimentați recomandă la pacienții lor Coenzima Q10 încă din anii 1990.

Hipertensiunea arterială

Coenzima Q10 scade moderat tensiunea arterială, completează medicamentele prescrise de un medic. Au fost efectuate aproximativ 20 de studii privind eficacitatea acestui supliment pentru hipertensiune arterială. Din păcate, prea puțini pacienți au participat la toate studiile. Potrivit diverselor date, Q10 scade presiunea arterială cu 4-17 mm Hg. Art. Acest supliment este eficient pentru 55-65% dintre pacienții care suferă de hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială ridicată creează o sarcină excesivă asupra mușchiului cardiac, crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral, precum și insuficiența renală și problemele de vedere. Acordați atenție tratamentului hipertensiunii arteriale. Coenzima Q10 nu este un remediu primar pentru această boală, dar poate fi totuși utilă. Ajută chiar și persoanele în vârstă care suferă de hipertensiune arterială sistolică izolată, pentru care este deosebit de dificil pentru medici să aleagă medicamente eficiente.

Neutralizarea efectelor secundare ale statinelor

Statinele sunt medicamente luate de milioane de oameni să scadă colesterolul din sânge. Din păcate, aceste medicamente nu numai că scad colesterolul, dar de asemenea, epuizează depozitele de coenzima Q10 în organism. Aceasta explică majoritatea efectelor secundare care provoacă statinele. Persoanele care iau aceste medicamente se plâng deseori de slăbiciune, oboseală, dureri musculare, deficiențe de memorie.

Au fost efectuate mai multe studii pentru a afla cum este legată administrarea de statine de concentrația de coenzima Q10 în sânge și țesuturi. Rezultatele s-au dovedit a fi contradictorii. Cu toate acestea, milioane de oameni din Vest iau suplimente alimentare cu coenzima Q10 pentru a neutraliza efectele secundare ale statinelor.

Statinele sunt vândute de 29 de miliarde de dolari pe an în lume, din care 10 miliarde de dolari în SUA. Aceasta este o sumă semnificativă și aproape toate acestea sunt profitul net. Companiile farmaceutice împart în mod generos banii pe care îi primesc cu organele de supraveghere și liderii de opinie în rândul medicilor. Prin urmare, oficial, frecvența efectelor secundare ale statinelor este considerată de mai multe ori mai mică decât în realitate.

Cele spuse de mai sus nu înseamnă că trebuie să refuzați să luați statine. Pacienților care prezintă un risc cardiovascular ridicat, aceste medicamente reduc riscul unui atac de cord primar și repetat cu 35-45%. Astfel, ele prelungesc viata cu câțiva ani. Nici alte medicamente și suplimente nu pot da același rezultat bun. Cu toate acestea, ar fi bine să se ia coenzima Q10 200 mg pe zi pentru a neutraliza efectele secundare.

Diabet zaharat

Pacienții cu diabet zaharat au o experiență crescută a stresului oxidativ, adesea au perturbat producția de energie în celule. Prin urmare, sa presupus că coenzima Q10 le poate ajuta în mod semnificativ. Cu toate acestea, studiile au constatat că acest instrument nu îmbunătățește deloc controlul zahărului din sânge și nu reduce nevoia de insulină.

Au fost efectuate studii clinice la pacienții cu diabet de tip 1 și de tip 2. Pentru ambele categorii de pacienți rezultatul a fost negativ. Zahărul din sânge înainte și după masă, hemoglobina glicată, colesterolul "rău" și "bun" nu s-au îmbunătățit. Cu toate acestea, persoanele cu diabet pot lua coenzima Q10 pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, în plus față de terapia standard.

Oboseala cronică, întinerire

Se presupune că una dintre cauzele îmbătrânirii este afectarea structurilor celulare de către radicalii liberi. Acestea sunt molecule distructive. Ele dăunează dacă antioxidanții nu au timp să le neutralizeze. Radicalii liberi sunt produse secundare ale reacțiilor de generare a energiei (sinteza ATP) în mitocondriile celulare. Dacă antioxidanții nu sunt suficienți, radicalii liberi distrug în cele din urmă mitocondriile, iar în celule devine mai puține din aceste "fabrici" care furnizează energie.

Cremă cu coenzima Q10 pentru piele

Cremele pentru piele care conțin coenzima Q10 sunt reclamate la fiecare pas. Cu toate acestea, este rezonabil să le tratați sceptic. Cu siguranță, nu pot întineri o femeie de 50 de ani atât de mult încât să arate ca o femeie de 30 de ani. Mijloacele cosmetice, care dau un astfel de efect magic, încă nu există.

Teoretic, Q10 este un agent eficient împotriva îmbătrânirii. Conținutul acestei substanțe în celulele pielii scade odată cu vârsta. La persoanele în vârstă, se dovedește adesea că este sub normal. În condițiile de deficiență a coenzimei Q10, scade producția de colagen, elastină și alte substanțe importante. Pielea rămasă fără protecție este deteriorată datorită acțiunii radicalilor liberi. Q10 poate stimula restabilirea pielii. Este o moleculă mică care pătrunde cu ușurință în celulele pielii.

Companiile cosmetice încearcă să aducă mereu noi produse pe piață. Datorită acestui fapt, în magazine au apărut multe creme de piele care conțin coenzima Q10. Cu toate acestea, nu există informații exacte cu privire la eficiența acestora. Probabil că publicitatea exagerează foarte mult posibilitățile lor.

În 1999, o revistă serioasă a publicat un articol care confirmă faptul că aplicarea coenzimei Q10 pe piele ajută la regularizarea ridurilor în jurul ochilor. Cu toate acestea, nu se știe dacă cremele populare conțin suficient din această substanță pentru a obține un efect real.

În 2004, a apărut un alt articol - suplimentele alimentare care conțin coenzima Q10 la o doză de 60 mg pe zi, îmbunătățesc starea pielii nu mai rău decât produsele cosmetice. Suprafața pielii din jurul ochilor, afectată de riduri, a scăzut cu o medie de 33%, ridurile - cu 38%, adâncimea - cu 7%. Efectul a devenit vizibil după 2 săptămâni de administrare a capsulelor cu coenzima Q10. Cu toate acestea, doar 8 voluntari de sex feminin au participat la studiu. Un număr mic de participanți face ca rezultatul să nu fie convingător pentru specialiști.

Femeile cunosc mii de produse cosmetice, care la început au promis mult în teorie, dar mai târziu s-au dovedit a fi nu foarte eficiente în practică. Probabil, coenzima Q10 aparține acestei categorii. Cu toate acestea, pentru sănătatea, vivacitatea și longevitatea, admiterea lui poate fi foarte utilă. Încercați, de asemenea, suplimentele de zinc pentru a îmbunătăți starea pielii și a unghiilor.

Ce coenzima Q10 este mai bună

Pe piață există zeci de aditivi și medicamente, ale căror substanță activă este coenzima Q10. Majoritatea consumatorilor doresc să aleagă cea mai bună opțiune pentru preț și calitate. Există, de asemenea, oameni care încearcă să ia cel mai bun remediu, în ciuda costurilor prea mari. Informațiile de mai jos vă vor ajuta să faceți o alegere.

Este necesar să se înțeleagă:
 • diferența dintre ubiquinone și ubiquinol;
 • problema absorbției coenzimei Q10 și modul în care este rezolvată.

Ubiquinona (denumită și ubedecarenonă) este o formă de coenzima Q10 găsită în majoritatea aditivilor, precum și în comprimate. În corpul uman, se transformă într-o formă activă - ubiquinol, care are un efect terapeutic. De ce nu se folosesc ubiquinol în medicamente? Deoarece nu este stabilă din punct de vedere chimic. Cu toate acestea, problema stabilizării ubiquinolului a fost rezolvată în 2007. De atunci, există aditivi care conțin acest remediu.

Producătorii susțin că ubiquinolul se absoarbe mai bine decât coenzima Q10 (ubichinonă) obișnuită și oferă o concentrație mai stabilă a substanței active din sânge. Ubiquinol este recomandat în special persoanelor cu vârsta peste 40 de ani. Se presupune că cu vârsta în organism, conversia ubiquinonei la ubiquinol se deteriorează. Cu toate acestea, aceasta este o declarație controversată. Majoritatea producătorilor continuă să producă suplimente, ingredientul activ al acestora fiind ubiquinona. Și consumatorii sunt foarte mulțumiți de aceste produse.

Aditivii care conțin ubiquinol sunt de 1,5 până la 4 ori mai scumpe decât cele cu ingredient activ ubiquinone. Cât de mult ajută - nu există o opinie generală acceptată despre acest lucru. Organizația ConsumerLab.Com este implicată în testarea independentă a aditivilor alimentari. Ea nu ia bani de la producători, ci de la consumatori pentru accesul la rezultatele testelor ei. Experții care lucrează în această organizație consideră că capacitățile miraculoase ale ubiquinolului în comparație cu ubiquinona sunt mult exagerate.

Poate că dozajul coenzimei Q10 poate fi ușor redus dacă treceți de la ubiquinone la ubiquinol și efectul va rămâne același. Dar acest avantaj nu joacă un rol din cauza diferenței de preț a aditivilor. Este important ca problema de absorbție (asimilare) pentru ubiquinol să persiste, precum și pentru ubiquinone.

Molecula de coenzima Q10 are un diametru mare și prin urmare, este greu absorbită în tractul gastrointestinal. Dacă substanța activă nu este digerată și imediat retrasă prin intestin, atunci sensul de a lua suplimentul nu este. Producătorii încearcă să mărească asimilarea și să rezolve această problemă în moduri diferite. Ca regulă, coenzima Q10 în capsule este dizolvată în ulei de măsline, soia sau șofranl, astfel încât să fie mai bine absorbită.

Care soluție la problema absorbției coenzimei Q10 este optimă - nu există date exacte. În caz contrar, majoritatea producătorilor de suplimente ar folosi-o, mai degrabă decât să-și inventeze fiecare propria lor. Trebuie să vă concentrați asupra reacției clienților. Suplimentele bune care conțin coenzima Q10, fac o persoană veselă. Acest efect se resimte după 4-8 săptămâni de utilizare sau mai devreme. Unii consumatori din recenziile lor confirmă, în timp ce alții scriu că nu are sens. Prin raportul dintre feedback-ul pozitiv și negativ, este posibil să se tragă concluzii fiabile privind calitatea suplimentului.

Efectul de vindecare și întinerire al coenzimei Q10 va fi vizibil dacă este administrată în doze de cel puțin 2 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi. În caz de insuficiență cardiacă severă - puteți și ar trebui să luați mai mult. În studiile clinice, pacienților li s-au administrat 600-3000 mg din acest medicament pe zi și nu s-au observat efecte secundare nocive.

Produse care conțin Coenzima Q10 recomandate de către noi:

Granatin Q10 Vision

Granatin Q10 Vision

Granatin Q10 combină puterea și energia coenzimei Q10 cu rodia - cel mai puternic antioxidant. Împreună, acestea formează un puternic tandem de întinerire pentru a facilita reînnoirea și regenerarea celulelor. Granatin Q10 permite încetinirea procesului de îmbătrânire și amânarea schimbărilor legate de vârstă. Stimulează metabolismul și previne diferite boli asociate. Sprijină performanța sistemului cardiovascular, revigorează și ajută la păstrarea aspectului radiant și împiedică aparitia ridurilor.

Granatin Q10 Vision

CardioDrive Vision

CardioDrive Vision

CardioDrive normalizează tensiunea arterială și reduce la minim riscul inflamației pereților vaselor sanguine prin eliminarea celor mai frecvenți factori care duc la apariția bolilor cardiovasculare. CardioDrive are o acțiune antioxidantă foarte puternică, în rezultatul căreia se neutralizează efectul distructiv al radicalilor liberi. Utilizarea zilnică a preparatului CardioDrive pentru menținerea funcției cardiace poate preveni o varietate de boli cardiovasculare și de a reduce rata de mortalitate de aproape 3 ori.

CardioDrive Vision

LiveLon'+ Vision

LiveLon'+ Vision

Complexul LiveLon+ promovează întinerirea întregului organism și a pielii inclusiv. Într-o formulă echilibrată în LiveLon sunt prezenți 10 dintre cei mai puternici antioxidanti din lume care au un mecanism de acțiune în cascadă. Ingredientele care se conțin în LiveLon+ asigură un efect sinergic asupra tuturor organelor interne si tesuturilor. Ubiquinol, resveratrol, selenometionina și clorofila - antioxidanti naturali puternici, care intră în componența LiveLonului, opresc îmbatrînirea organismului și păstrează elasticitatea pielii, protejează de efectul radicalilor liberi.

LiveLon'+ Vision

Doze - detaliat

Recomandare generală - luați coenzima Q10 într-o doză de 2 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi. Dozajele pentru tratamentul și prevenirea diferitelor boli sunt descrise mai jos.

Prevenirea bolilor cardiovasculare
60-120 mg pe zi
Prevenirea bolii gingivale
60-120 mg pe zi
Tratamentul anginei pectorale, aritmiei, hipertensiunii, afecțiunii gingivale
180-400 mg pe zi
Neutralizarea efectelor secundare ale statinelor, beta-blocantelor
200-400 mg pe zi
Insuficiență cardiacă severă, cardiomiopatie dilatativă
360-600 mg pe zi
Prevenirea durerilor de cap (migrene)
100 mg de 3 ori pe zi
Boala Parkinson (ameliorarea simptomelor)
600-12000 mg pe zi
Luați-o după ce ați mâncat cu apă. Este de dorit ca alimentele să conțină grăsimi, chiar dacă pe ambalajul coenzimei Q10 se scrie că este solubilă în apă.

Dacă doza zilnică depășește 100 mg - divizați-o în 2-3 părți.

Constatări

După ce ați citit articolul, ați învățat tot ce aveți nevoie despre coenzima Q10. Tinerii sănătoși nu au nici un sens să o ia. Cu toate acestea, cu vârsta, nivelul acestei substanțe în țesuturi scade, iar nevoia pentru aceasta - nu. Nu au existat studii clinice oficiale privind efectele coenzimei Q10 asupra speranței de viață. Cu toate acestea, sute de mii de oameni în vârstă mijlocie și în vârstă o iau pentru întinerire și a fi mai sănătoși. De regulă, sunt mulțumiți de rezultate.

Coenzima Q10 - un instrument indispensabil pentru bolile cardiovasculare. Luați-l în plus față de medicamentele pe care medicul le va prescrie. Dacă medicul susține că coenzima Q10 este inutilă, atunci probabil că a rămas blocat în anii 1990. Decideți pentru dvs. dacă merită să utilizați sfatul său sau căutați un alt specialist.